OVER CENSO DATA SOLUTIONS

Wij worden enthousiast wanneer we precies die software oplossing leveren waarmee de klant energie gaat beheersen en besparen.

Waarom doen we wat we doen? 

Censo bestaat uit mensen. Medewerkers die er elke dag lol uit halen om voor onze klanten de mooiste dingen te maken. Mensen die het belangrijk vinden om bij te dragen dat er zuinig met energie om wordt gesprongen in Nederland. Collega's die met elkaar vinden dat de dingen die ze maken:

  1. voor de klant niet een product zijn, maar een oplossing (ja, we zijn eigenwijs, maar we denken wel mee)
  2. ook echt werken en daadwerkelijke meerwaarde bieden (tijd is te kostbaar om onnodige dingen te gaan bouwen)
  3. ook wel een beetje mooi zijn (en daar kunnen we heel nerdy in zijn)

Wie zit daar achter? 

Bij Censo Data Solutions werken adviseurs en ontwikkelaars. En dan willen we natuurlijk de collega's die u al ons moois verkopen en die de tent draaiend houden niet tekort doen. De ontwikkelaars bouwen software en de adviseurs implementeren het. U begrijpt dat hier maar een dun lijntje tussen loopt: iedereen is met data en software in de weer en iedereen heeft gedegen kennis van de wereld van energie.

Siem Simonis is onze directeur en oprichter. Hij heeft het bedrijf in 2007 neergezet, maar met zijn allen maken we er een succes van. Weten wie we zijn? Kijk maar eens bij onze profielen hieronder. Bel of mail ons gerust, want we vinden het altijd leuk om te horen wat u bezig houdt; daar worden wij weer beter van!

Siem Simonis

Directeur
06-42164291
siem@censo.nl

Over Siem Simonis

In 2007 heb ik SunSolutions opgericht en al snel trokken we naar onze prachtige locatie, een oud kindertehuis op de Kerkstraat in Nijmegen. Ik probeer mensen om me heen te verzamelen die dezelfde gedrevenheid en passie hebben om onze klanten echt verder te helpen en tegelijkertijd een hoop lol te hebben in het werk.

Zowel onze eigen werknemers als de Energieprofessionals die een plekje hebben gevonden bij ons op de Kerkstraat vinden elkaar in die creatieve, oplossingsgerichte aanpak. Kort gezegd vind ik dit het belangrijkste in mijn bedrijf: wat we doen moet goed zijn, wat we maken moet mooi zijn en wat we leveren moet er toe doen. Ons motto 'we geven geen antwoord, maar een oplossing' is dan ook SunSolutions ten voeten uit.

Bent u gedreven om energie te gaan besparen in uw bedrijf of bent u wellicht zelf zo'n Energieprofessional die anderen helpt bij energiebesparing? Ik maak heel graag kennis met u! De koffie staat bij ons op de Kerkstraat altijd klaar. Ik drink hem het liefst sterk en zwart. Dus pak de telefoon en laten we afspreken! LinkedIn

Otto Bos

Manager development
06-34188355
otto@censo.nl

Over Otto Bos

Ik ben Otto Bos en werk al vanaf het begin in 2007 bij ons bedrijf. In het werk moet ik een uitdaging hebben en ik houd van klanten die weten wat ze willen en de lat hoog leggen. In projecten wil ik precies weten hoe dingen werken en dan iets opleveren wat tot in de kleinste details klopt. Daar kan ik best ver in gaan. Zo vond ik de juridische kant van de aanbestedingsprojecten die we met eSightMonitoring verzorgden erg interessant, maar kon ik niet hebben dat ik er niet alles van af wist. Ik heb me ingeschreven voor een masterstudie rechten, propaedeuse gehaald en nu vind ik het goed. Ook bij software projecten werkt het zo voor mij. In een project voor een groot energiebedrijf waar we alle systemen van de klantadministratie tot de meetdata verwerking en de monitoringsdiensten moesten integreren, kon ik helemaal enthousiast worden: niet alleen om te zorgen dat dingen werken, maar ook op de slimste en handigste manier. Toen ik klein was haalde ik al mijn speelgoed uit elkaar. Ik wil niet alleen weten hoe dingen werken maar ook waarom op die manier.

Oh en de koffie? Gewoon zwart en de dag beginnen met een grote mok... LinkedIn

Kiem Van Gendt

Monitoring specialist
06-28614626
kiem@censo.nl

Over Kiem Van Gendt

Mijn naam is Kiem van Gendt. Ik vind hard werken veel leuker dan niks te doen hebben. Ik word pas echt enthousiast als mij een echte uitdaging wordt geboden: dan doe ik er juist nog een schepje bovenop. Die instelling heb ik niet alleen in het werk. Ik ben een fanatiek sporter. Niet een uurtje in de week of zo. Nee, een triathlon is meer een uitdaging voor mij. Ik ben mijn loopbaan dan ook begonnen als sportinstructrice. Vijftien jaar geleden ben ik in de energiewereld gerold en dat vond ik zo leuk dat ik daar mijn nieuwe passie heb gevonden. Wel doe ik die 45 kilometer naar mijn werk natuurlijk elke dag op de fiets. Met een coole high-speed elektrische fiets natuurlijk. Je ziet: het combineren van passies vind ik leuk. Zwarte koffie voor mij (of een flesje AA Drink graag). LinkedIn

Stan Geelen

manager energie advies
06-18679120
stan.geelen@censo.nl

Over Stan Geelen

Stan heeft ons team versterkt om gedegen energieadvies voor onze klanten te regelen. Uiteraard stelt hij binnenkort zichzelf hier voor en dan weten we precies hoe Stan zijn koffie drinkt... Tipje van de sluier: een puntje vlaai mag er altijd bij! LinkedIn

Esther Limpens

Manager adviseurs
06-43257892
esther@censo.nl

Over Esther Limpens

Mijn naam is Esther Limpens. Ik werk bij eSightMonitoring nu al sinds 2009. Waar ik enthousiast van word in het werk is als het concreet wordt, als je meteen kunt zien dat met je acties energie bespaard wordt. Rapporten schrijven die op een plank komen te liggen vind ik suf. Ik ben meer iemand die meteen wil aanpakken, gewoon een doener dus. De leukste klanten vind ik mensen die net zo enthousiast kunnen worden als ik voor de dingen die we maken. Klanten mogen best druk op mij zetten om dingen gedaan te krijgen, als het vanuit dat enthousiasme komt om iets moois en goeds te maken.

Wat zal ik verder nog eens over mezelf vertellen? In ieder geval dat ik een muziekliefhebber ben. Van allerlei verschillende soorten muziek. Zelf speel ik ook, dwarsfluit in een blaaskwintet. Wil je meer van me weten? Vraag het maar een keer als je bij ons in Nijmegen op bezoek bent. Je moet je niet verbazen als ik voor mezelf een kopje heet water zonder thee inschenk... LinkedIn

Bernd Gerritsma

Diegene die altijd alles doet
024-8445685
bernd@censo.nl

Over Bernd Gerritsma

Mijn naam is Bernd Gerritsma. Ik woon in Groesbeek en ook ik kom op de fiets naar mijn werk. Mijn voornaamste bezigheden liggen bij de administratie, marketing en ICT-beheer. Op deze terreinen bied ik ondersteuning zodat mijn collega's zich kunnen richten op de dingen waar ze goed in zijn.

Als amateurfotograaf ben ik, in mijn vrije tijd, vaak aan het wandelen in de bossen en velden rond Groesbeek. Koffie? Lekker! Van mij mag het sterk, met een beetje melk. LinkedIn

Zaid Ajaj

Lead developer
024-8445685
zaid@censo.nl

Over Zaid Ajaj

Hi, ik ben Zaid. Ik werk bij eSightMonitoring sinds het begin van 2017 als software ontwikkelaar. Web applicaties zijn mijn ding en daar werk ik het liefst mee. Wat ik maak is niet alleen voor gebruikers van de applicatie zelf maar ook voor mijn collega's die de applicatie bouwen. Daarom hou ik mij bezig met het maken van tools die het ontwikkelproces steeds makkelijker maken en onze software tot hoge kwaliteit brengen.

Naast mijn werk hou ik heel erg van muziek luisteren, lekker eten koken, gezellig met vrienden uitgaan en schrijven wanneer ik daar tijd voor kan vinden. Niet verrassend is programmeren ook wel mijn hobby en daaraan besteed ik het grootste deel van mijn vrije tijd. Ik werk dan niet alleen maar met ontwikkelaars over de hele wereld aan het bouwen van open-source software die moeilijke problemen van software en automatisatie triviaal maken. En de koffie? Meestal zwart! LinkedIn

Jeroen Schuiling

Designer
024-8445685
jeroen@censo.nl

Over Jeroen Schuiling

Graag stel ik mij even voor. Mijn naam is Jeroen Schuiling en sinds december 2020 ben ik UX- en grafisch designer bij Censo.
Ik word echt enthousiast van oogstrelende ontwerpen die ook nog eens functioneel zijn.
Vanuit mijn home town Nijmegen ga ik ervoor zorgen dat alle ontwerp uitingen bij Censo er pixel-perfect en haarfijn uitzien.
In mijn vrije tijd ga ik graag een rondje hardlopen, kijk ik series op Netflix en ben ik veel met mijn vriendin, vrienden en familie.
Mijn koffie drink ik altijd zwart. Never change a winning team! LinkedIn

Debanjan Paul

Junior Projectleider Energiemonitoring
024-8445685
debanjan@censo.nl

Over Debanjan Paul

Hoi, Mijn naam is Debanjan. Ik werk sinds juni 2021 in het Operations-team als Junior Projectleider Energiemonitoring.
Bij dit dynamische bedrijf in Nijmegen ben ik bezig met het vinden van oplossingen voor verschillende problemen die relevant zijn op het gebied van energiedata.
Het bedrijf is boeiend, de collega's zijn behulpzaam en ik kijk ernaar uit om meer te leren en te helpen bij het oplossen van verdere uitdagingen op het gebied van energiemonitoring.
Hiervoor studeerde ik aan de Universiteit Twente.
Nog een paar dingen over mij - ik hou van hardlopen (af en toe), muziek, films en lezen.
En ja, ik drink koffie, meestal één keer per dag, en zonder suiker en melk. LinkedIn

Over Mohamed Ali Ouni

Hi, My name is Mohamed Ali but you can call me Dali , I'm from Tunisia and I recently came to Netherlands in the purpose of finding myself , I study software engineering and I am finishing my last year at university , so I joined the development team of Censo Data solutions as the new Junior Developer and I started learning about the energy field .
I like meeting new people and hitting the gym.
My Coffee? Mostly black! LinkedIn

Marco Eisenga

Software ontwikkelaar
024-8445685
marco@censo.nl

Over Marco Eisenga

Hallo, mijn naam is Marco Eisenga. Ik ben oorspronkelijk afkomstig uit het zuidelijkste deel van het land, schrik dus niet van mijn accent! Maar sinds een tijdje woon ik in het Brabantse Cuijk waar ik hou van klussen in huis als ik er de tijd voor vind.

Van jongs af aan ben ik al bezig met het uitzoeken hoe alles werkt. Niet verwonderlijk dat ik door mijn interesses ook voor een technisch opleidingstraject gekozen heb. Met als eindresultaat een bachelor Commerciële Elektronica, Telecommunicatie en Computerkunde. Bij eSightMonitoring ben ik lang de drijvende kracht geweest achter ons klantensupport voor eSight. Maar inmiddels ben ik me meer en meer gaan toeleggen op het programmeerwerk. Nieuwe dingen ontwikkelen blijft toch het leukst.

Na werktijd ben ik, het liefst onder het genot van een grote kop zwarte koffie, bezig met elektronica. LinkedIn

Mirjam Apeldoorn

Project manager
024-8445685
mirjam@censo.nl

Over Mirjam Apeldoorn

Hallo, Mijn naam is Mirjam Appeldoorn. Als ZZP-er versterk ik het team van CDS op het gebied van projectmanagement. Voor mij is er niets leuker dan van een getekend contract ook goed werkende dienstverlening te maken met een tevreden klant. Mijn specialiteit hierbij is factuurvalidatie. Het leukste vind ik het als ik dingen beter en makkelijker kan maken.

Wat misschien ook leuk is om van mij te weten is dat ook werk als Sportmasseur in mijn eigen praktijk.

Mijn koffie? Slecht 1 of 2 per dag en dan met heel veel melk. LinkedIn

Ronald de Zwart

IT services manager
06-11343789
ronald@censo.nl

Over Ronald de Zwart

Mijn naam is Ronald de Zwart en ik werk als IT Servces Manager bij Censo. Een boeiende en veelomvattende functie, waarbij ik veelvuldig het aanspreekpunt ben voor klanten als het bijvoorbeeld gaat om aanpassingen aan onze monitoring software, de planning van ontwikkelaars, het bespreken van nieuwe features of als er behoefte is aan aanvullende services. Een brede en interessante werkplek dus, waar ik mijn ervaring als consultant en software developer goed in kwijt kan. Hier in Nijmegen is het goed toeven. Een prachtig pand, fijne collega's en een energieke omgeving. We leveren geen energie, maar zo voelt het wel! Kom anders gerust een keer op de koffie? Ik drink de mijne met een tikkie melk.. LinkedIn

Brent Teijssen

Salesmanager
06-38310315
brent@censo.nl

Over Brent Teijssen

Mijn naam is Brent Teijssen. Mijn kennis, ervaring en passie voor technologie ga ik inzetten om te zorgen dat onze klanten de juiste oplossing krijgen geheel volgens het motto van eSightMonitoring. Ik ga voor ontwikkeling en een doordachte aanpak voor het juiste resultaat. Is het ingewikkeld? Prachtig toch!
De koffie drink ik graag zwart. LinkedIn

Jesse Bijnen

Monitoring specialist
06-43842517
jesse@censo.nl

Over Jesse Bijnen

Hoi, mijn naam is Jesse en ik ben de nieuwe aanvulling op het team adviseurs hier bij eSightMonitoring. Vanuit Eindhoven ben ik via Tilburg uiteindelijk in Nijmegen terecht gekomen. Hier ga ik samen met mijn collega’s er alles aan doen om de klanten te helpen met het inzichtelijk maken van hun energieverbruik. Hiervoor moet ik natuurlijk eerst alles te weten komen over energiemonitoring en dat zal dus de eerste stap zijn.
Hard werken is natuurlijk goed, maar er moet ook genoten worden. In mijn vrije tijd (maar soms ook tijdens het werk) luister ik daarom graag naar muziek en voetbal ik nog steeds bij de club waar ik toen ik klein was begonnen ben.
Voor koffie ben ik altijd in en naast zwart drink ik ook graag cappuccino’s, espresso’s of andere varianten. Waarom zou de keuze beperkt moeten worden? LinkedIn

Monique Zegers

Senior energieadviseur
06-34317935
monique@censo.nl

Over Monique Zegers

Hoi, ik ben Monique Zegers, energieadviseur. In 2008 ben ik bij, toen nog SunSolutions, begonnen. Een leuke tijd waarin ik de kneepjes van het vak heb geleerd. Maar er is een tijd van komen en er is een tijd van gaan. Dus in 2013 ben ik begonnen met mijn eigen bedrijfje: alles over energiebesparing in de Utiliteit. Energielabels, maatwerkadviezen, Informatieplicht energiebesparing en energie-audit EED. Ik heb het allemaal met veel plezier en tomeloze inzet gedaan.
Maar op de Kerkstraat geldt: “You can check out any time you like, but you can never leave”. En dus, toen ik steeds meer heimwee kreeg naar mijn immer gezellige oud-collega’s, ben ik weer terug gegaan naar het oude nest. En sinds oktober afgelopen jaar zit ik daar weer achter mijn vertrouwde bureau. Still going strong.
Dus wilt u iets weten over de ontwikkelingen op het gebied van de energietransitie óf een duidelijk energieadvies voor uw gebouw: I'm your man!
En de koffie? Zwart natuurlijk! LinkedIn

Stefanie Stoverinck

Software ontwikkelaar
024-8445685
stefanie@censo.nl

Over Stefanie Stoverinck

Hi, ik ben Stefanie. Ik werk bij Censo sinds november 2020 als software ontwikkelaar. Het liefst zie ik een strakke en mooie code die voor iedereen duidelijk is. Mijn taken zullen gericht zijn op de frontend van de webapplicatie om een nog mooiere en klantvriendelijke omgeving te creëren.

Naast mijn werk zijn mijn hobby’s leren, muziek luisteren en wandelingen maken met mijn hond. En de koffie? Met suiker en melk. LinkedIn

Ivan Stoyanov

Software ontwikkelaar
024-8445685
ivan@censo.nl

Over Ivan Stoyanov

Ivan versterkt ons ontwikkelaarsteam en is gepassioneerd over mooie code. Ivan programmeert mee van database tot backend code tot aan de webapplicatie en dat heet in software land een 'full stack' ontwikkelaar. Ivan ziet er een beetje uit als een rockstar en gitaarspelen is ook één van zijn hobbies. Zoals voor bijna alle programmeurs begint de dag met koffie. En wat is er verder nog te zeggen? Oh ja, met als geboorteland Bulgarije heeft Ivan inmiddels al weer de zevende nationaliteit die we ooit in onze club hebben mogen verwelkomen. LinkedIn

Mark Dang

Monitoring specialist
024-8445685
mark.dang@censo.nl

Over Mark Dang

Hallo, ik ben Mark en ik ben in 2021 één van de nieuwst Censo Data Solutions medewerkers. Momenteel ben ik hard in de leer bij mijn collega’s om alles te weten te komen over energiemonitoring. Het werken met computers en schrijven van software zijn bekende vlakken voor mij. Hierdoor is het verkennen van onze energiemonitoring oplossingen en de achterliggende datastructuren extra leuk. In mijn vrije tijd fotografeer ik veel en doe dat meestal onder het genot van een kop (of thermoskannetje) zwarte koffie. LinkedIn

Mariam Cheikh

Junior developer
024-8445685
mariam@censo.nl

Over Mariam Cheikh

Hello, My name is Mariam Cheikh. I'm from Tunisia and I recently came to the Netherlands and joined the company. I am the new addition to the development team. I'm still a junior developer, so I'm currently learning a lot from my helpful colleagues. I do have a mobile development background; Yet I am still learning a lot about the energy field in order to give a satisfying output for our clients. I like travelling and meeting new people, swimming and gymnastics.
My Coffee? I prefer a light coffee with milk. LinkedIn

Misha Tacke

Monitoring specialist
06-42334297
misha@censo.nl

Over Misha Tacke

Hoi, ik ben Misha en ik werk sinds kort bij eSightMonitoring. Ik ben iemand die houdt van gezelligheid, een goed gesprek en het maken van en luisteren naar goede muziek. Ik ben de jongste van het team en kom versterking bieden aan de monitoring specialisten.

Ik ben momenteel hard in de leer bij mijn collega’s die mij alles vertellen over energiemonitoring. Eén voordeel heb ik al: ik hou van werken met software en computers en eSight en aanverwante producten zijn dus net speelgoed voor mij.

Nadat ik alles tot in detail weet, zoom ik graag weer uit en ga met onze klanten in gesprek. U kunt een telefoontje van mij verwachten. Maar nu nog niet. Eerst moet ik nog even koffie voor iedereen halen ;-) LinkedIn

Theo Kent

Software ontwikkelaar
024-8445685
theo@censo.nl

Over Theo Kent

Theo is onze specialist op het gebied van artificial intelligence en machine learning. Het liefste schrijft en tekent hij schoolborden vol met complexe wiskundige modellen. Achter zijn bureau zet hij de modellen om in intelligente energie analyses. Zijn bijzondere 'programmeerhouding' valt daarbij op. Zijn bureaustoel moeten we binnenkort waarschijnlijk maar eens vervangen door een zitzak.
Als rasechte Brit moet er uiteraard melk in zijn hete dranken. LinkedIn

Saïd Ziani

Software ontwikkelaar
024-8445685
said@censo.nl

Over Saïd Ziani

Hi, My name is Saïd. I came from another continent to learn how things are really done!
I always try to broaden my experience and I really like to be involved in solving challenging technical problems. That's why I participate to Hackathons.
In my free time, I contribute to Open-Source projects. I am convinced that FOS is the solution for a better tomorrow.
Coffee? I like it with milk and a small piece of bread. LinkedIn