UNIEKE OPLOSSINGEN

Of uw organisatie nu groot of klein is, soms heeft u gewoon net niet genoeg aan onze standaard oplossingen.

Maatwerk betekent bij ons: luisteren naar de wensen van onze klant en dit vertalen naar de juiste software oplossing. 
Lees hieronder verder wat maatwerk nog meer betekent binnen Censo. 

 

Continue ontwikkeling

Naast de ontwikkeling van Censo.Live ontwikkelen we ook steeds nieuwe software oplossingen die onze klanten helpen meer te halen uit energiemonitoring. Dit zijn onze actuele nieuwe oplossingen: 

Green Apples

Op dit moment ontwikkelen we een tool waarme de software kan voorspellen welke besparingsmaatregelen interessant zijn om te overwegen. Op basis van aanwezige data en algoritmes zal Green Apples hierin suggesties geven aan de gebruiker. 

Aansluitregister

Deze tool helpt bij het beheren van grotere aantallen aansluitingen in een eenvoudig digitaal overzicht op de kaart van Nederland. Filter op eigenschappen van aansluitingen en bekijk direct of er alarmen zijn gegenereerd. Ook energiekosten worden direct inzichtelijk.  

WKO rapportages

Voor verschillende klanten die WKO exploitatiebeheer uitvoeren, bouwen we specifieke rapportages. Zowel PDF rapporten als live dashboards van de werking van systemen worden gemaakt.
Natuurlijk alles in huisstijl van de klant opgemaakt. 

Mobiele apps

Wij hebben verschlilende apps ontwikkeld. Bijvoorbeeld een applicatie om handmatige meterstanden snel en eenvoudig op te nemen. Ook ontwikkelden we apps om organisaties te helpen te voldoen aan de informatieplicht voor hun specifieke branche. 

Narrowcast Dashboards

We ontwikkelden een eigen dashboard designer waarmee we onze klanten kunnen voorzien van visueel prachtige dashboards in geheel eigen stijl. Met deze tool worden energiedashboards geproduceerd die op begrijpbare wijze het actief energiebeleid van de organisatie overbrengen naar de gebruikers en bezoekers van het pand. 
 

Maatwerk voor u

Ook maatwerkoplossingen worden door onze specialisten geheel naar wens gemaakt voor onze klanten. Hieronder enkele voorbeelden van actuele maatwerkoplossingen:

Big data: openbare verlichting rijkswaterstaat

Al jaren wordt de verbruiksdata van alle objecten van Rijkswaterstaat in onze software bewaakt. Deze jaren aan data is gebruikt om onderzoek uit te voeren op 'big data' niveau op de openbare verlichting. De vraag waarom snelwegverlichting op onregelmatige tijden uit of aan staat werd hiermee beantwoord. Besparingen van miljoenen kiloWatturen zijn er mee bereikt.

Alarmafhandeling energieprojecten

Nederland kent een aantal gespecialiseerde energie exploitatie bureaus die honderden projecten beheren. Exploitatie managers bewaken het beheer van WKO-installaties, maar ook de levering van warmte, koude en warm water naar woonwijken. Wij bouwden met data uit GBS systemen een dashboard waarmee in een oogopslag zichtbaar is waar op de kaart van Nederland de alarmen zich bevinden. De beheerders van de installaties ontvangen bij een alarmmelding ook een SMS van deze melding op hun mobiel.

Factuurvalidatie 

Een omgevingsdienst voorziet vanaf begin 2017 alle aangesloten gemeenten van energielevering via één leverancier. Daarnaast levert de omgevingsdienst als dienst actieve factuurcontrole aan deze gemeenten. Hiervoor richtten we meer dan 2000 energiecontracten in de software in en maakten we een volautomatische koppeling met de energieleverancier om alle facturen volledig digitaal en automatisch te kunnen valideren. 

Monitoring van groengas, biomassa en vergisters

Voor verschillende dienstverleners op het gebied van duurzame energie bouwen we nu monitoring oplossingen om energiedata op een live dashboard te tonen. Er zijn projecten met biomassa centrales, mestvergisters en windmolenparken. Censo kan bovendien vraag en aanbod balanceren en de boekhouding rondom groencertificaten verzorgen. 

 

Omgevingsdienst ZuidOost-Brabant

Deze omgevingsdienst ging als eerste in Nederland voor 18 gemeenten het energiemanagement inclusief volledig geautomatiseerde factuurcontrole uitvoeren. Onze software voldeed volledig aan alle vragen van de omgevingsdienst. Met de geautomatiseerde factuurcontrole worden de facturen van de energieleveranciers vergeleken met de energiedata geleverd door bijna 4000 slimme meters in de 18 deelnemende gemeenten. Ook de software mogelijkheden voor verbruiksmonitoring en projectbewaking helpen de gemeenten om aan de besparingsdoeleinden te voldoen.

Fudura

Fudura, het meetbedrijf van Enexis koos voor Censo om geavanceerde monitoringsdiensten aan te kunnen bieden voor haar klanten. Nu is het mogelijk voor Fudura om met één systeem alle klanten te bedienen: zowel kleinere klanten die eenvoudige verbruiksinformatie willen opvragen als grote (multi-site) klanten die complexe rapportages, dashboards en alarmering wensen kunnen terecht op het online 'MijnFudura' portal. Het energieportaal is geheel in eigen huisstijl van Fudura opgemaakt en gekoppeld met het ERP systeem SalesForce. Hierin wordt iedere klant opgevoerd en automatisch voorzien van een login. 

Jumpstart

Mest, koeien en energie. Vaak niet de meest voor de hand liggende combinatie binnen ons bedrijf. Toch zijn wij er razend enthousiast over. Jumpstart helpt boeren namelijk hun mest om te zetten naar biogas. Dit gas wordt vervolgens ingezet om een Warmte Kracht Koppeling (WKK) aan te drijven om duurzame electriciteit op te kunnen wekken. Jumpstart heeft ons ingeschakeld om deze energieopwekking en de momentane energievraag op een overzichtelijk dashboard in kaartvorm te tonen. Met hoogfrequente data direct uit de onderstations kunnen we precies laten zien waar de opgewekte energie bij de boer naar toe gaat en waar de overige energievraag vandaan komt en dat doen we live!